fredag 26 juni 2009

Göteborgs konsertkör skänker 35 000krSom ni vet skulle en del av behållningen från Porgy and Bess med Göteborgs Konsertkör gå till Sakhumzi. Det blev 35000kr!!! Vi fick för ett tag sedan glädjen att berätta det här för en överraskad och tacksam Amelia. Hon bad oss tacka alla underbara människor som gjort det möjligt. Tack till Göteborgs Konsertkör och dess styrelse och tack publik! Genom bl.a. våra månatliga bidrag som ju går till dagliga utgifter så kan alla extra donationer nu gå till förbättringar av olika slag. Högst på listan har det stått en ny spis men också reparation av verandataket. Vintern är här, det regnar så gott som varje dag och på bergstopparna syns snön. Verandans tak består av en träram med plast spänd över. Den är nu trasig men själva ramen är intakt så de stora pojkarna kan själva laga taket. Verandan är mycket användbar till att hänga tvätt på när det regnar och som matplats till de större barnen. Sommartid ger den skugga och svalka och vintertid förhindrar den att man drar in smuts och vatten. Som nummer tre på önskelistan stod en ny kyl och frys. Efter kontakt med Ed Suter (som tagit många av bilderna från Sakhumzi) så har man lyckats förhandla sig till ett bra pris så att pengarna räcker till samtliga önskemål. (Bild 1: Grindarna till garaget där barnen också har sin lekhall har också kunnat fixas till, bild 2: tre nya gasspisar, bild 3: Nytt kyl & frys och bild 4: Det nya verandataket. Klicka på bilderna för större bild).
De här sakerna som ni ser på bild har kunnat åtgärdas samt ytterligare saker så som tvättmaskiner, kranar, belysning m.m.

Tänk att önskningar äntligen har blivit till verklighet! Det är så fantastiskt och betyder så oerhört mycket för Sakhumzi!!!


Med det här glada nyheterna önskar vi er alla en härlig och skön sommar.
Stort tack för ert engagemang!
/Styrelsen för Amelias vänner

Inga kommentarer: