måndag 14 februari 2011

Nyheter från SakhumziDå vår engagerade Ameliavän Eva Lundh finns på plats i Kapstaden just nu så har vi kunnat få en rykande färsk lägesrapport. Det känns väldigt bra även om hon tyvärr inte bara kunde komma med glädjebesked.
Julen hade varit bra på Sakhumzi och med våra medel så kunde de göra lite mer och godare mat än vanligt. Barnen fick glass och någon extra godsak precis som våra barn får vid högtider. Några barn fick t.o.m möjlighet att gå på bio, som ni förstår inte hör till vanligheter för barnen hos Amelia. Fantastiskt!!!

En högst oväntad surprice överraskade barnen på Sakhumzi... de fick nämligen besök av den kände franske fotbollspelaren Kaká som spenderade en dag på med dem där huvudingridiensen förstås var fotboll. Behöver vi säga att det blev succé!?
Däremot har tiden efter julen varit kämpig! Amelias hälsa blir allt sämre och hon orkar mindre och mindre. Vi har därför satt igång ett viktigt arbete som består av att få fram den lämpligaste efterträdaren till henne.
Det är flera barn/ungdomar som har det tufft. Ex. har en ung tjej på 16 år blivit gravid. En pojke på 10 år som är hyperaktiv är i stort behov av sin medicin. Hade er hjälp inte funnits är det tveksamt om de kunnat få den hjälp de är i behov av.

NI är så viktiga och vi är så oerhört glada och tacksamma att ni valt att ge ert bidrag/engagemang till Sakhumzi. Att det är kämpigt för dem hör till vardagen. Livet där går upp och ner, precis som här. Det som ändå känns fantastiskt skönt är att just nu har det varit flera nere och besökt Sakhumzi och alla kan intyga att barnen är glada, hela och rena.

Deras blickar är nyfikna och pigga... tillsammans gör vi livet drägligare och hoppfullt för dem!!!

Helena Ekstrand för
Amelias vänner

Inga kommentarer: