torsdag 10 januari 2013

Intervju med fantastiska elever

Återigen har Micaela, Melina och David samlat ihop pengar på eget bevåg för att stötta barnen på Sakhumzi. Hur har ni gjort för att samla in pengar?

Vi har gått runt och knackat dörr och frågat om de vill vara med och skänka pengar. Flera har även skänkt pantflaskor och burkar som vi fick in ca 100 kr på. Sedan har vi också stått och samlat in pengar på Allum och Hemköp.

Har det varit svårt eller lätt?

Ibland har det gått väldigt bra och ibland har det varit svårare. Vissa har inte haft kontanter hemma. Någon frågade om vi skulle köpa godis för pengarna, hi hi. Men vi skulle aldrig kunna ta pengarna och köpa godis för det, vi skulle få dåligt samvete. När vi visade bilder på barn från Sakhumzi och berättade då förstod dem. Vi har även märkt att det är bättre att samla in i nya områden för då är det nytt för de som öppnar. Vi försöker ha en lista på vilka som säger ja, nej eller inte är hemma, så att vi inte tjatar på samma personer eller de som inte vill.

När vi stod på köpcentret hade vi med oss en plastlåda som vi gjort ett hål i. Vi märkte att vissa tyckte var jobbigt eller pinsamt att gå förbi och inte ge något. De tog en omväg runt oss. Men om en började ge blev det kedjereaktion och flera kom och lade in en slant.
Nästan gång kanske vi ska ha en större skylt så att flera ser.

Våra föräldrar har skänkt lite småslantar och själva har vi bidragit lite grann. David bidrog med en stor summa förra gången. Tyvärr så bor våra andra släktingar ganska långt bort så de har inte kunnat hjälpa till.

Kommer ni fortsätta att samla in pengar?

Ja det tror vi :-) Nu kanske vi tar en liten paus men till sommaren kommer vi nog igång igen. Det är kul att ha något bra att göra på sommarlovet. Det känns bra att kunna hjälpa de som har det svårt. Om alla i Sverige bidrar med 1 krona var så blir det cirka 9 miljoner, varje person blir inte av med mycket alls men barnen på Sakhumzi får otroligt mycket.

Vi i Amelias vänner TACKAR dessa HJÄLTAR!!!!
Ni betyder väldigt mycket för barnen på Sakhumzi. 
Både som vänner och för alla insamlingar ni gör:-)

Inga kommentarer: