söndag 24 april 2016

Lite som hänt den senaste tiden!

Kära Ameliavänner!

Tack alla ni som på facebook klickade ”Gilla” på Rese-Konsulternas hemsida när vi med kort varsel gick ut med nyheten att Amelias vänner får 10 000kr från Rese-Konsulterna, som firar 40år, om 100 personer ”gillar” deras hemsida. Kampanjen lyckades! Tack ReseKonsulterna!

Jan och” tall and short Eva, som Amelia kallar dem, har varit på plats de senaste månaderna och Amelia och barnen har fått hjälp och stöd på många sätt. Inte minst har spädbarnsavdelningen fått påfyllt med blöjor, barngröt mm mm.
Just nu håller man på att ta bort en gammal heltäckningsmatta på Sakhumzi där minstingarna vistas (mest på golvet såklart) och ersätter den med kakelplattor men arbetet, som nu är halvfärdigt, har stoppats då det fattas R5000 till material. Detta är livet på Sakhumzi och det är frustrerande och helst skulle man önska att man snabbt kunde lösa sådana situationer. Vi gör vad vi kan och tack vare er så kan vi oftast hjälpa till när det krisar!

Grant Thornton, ett revisions- och konsultföretag har sedan länge också stöttat Amelia men dock utan att ge pengar då de finns i Kapstaden. Utan mer handgripligen.
Senast i september åkte ett gäng på 175 medarbetare ut för en heldagsinsats med röjning, rengöring av hus tillsammans med 120 barn och personal. Man byggde en djungellekplats, lekte och spelade fotboll samt lagade mat. Känns fint att vi är många som bryr oss om barnen hos Amelia!


Till påsk lovade vår byggare Craig återuppta bygget och vi håller tummarna. Glädjande nog var Charlotte från New Hope på besök och detta var hennes intryck:
”Jag har nu tillbringat ett par oförglömliga timmar på Ekukhanyeni och Sakhumzi. Min zimbabwiske driver hängde med in och sjöng med barnen. Han var mycket imponerad av Mamma Amelia och hela projektet. Så underbart! Det blir roligt att kunna rapportera för styrelsen hemma.”
Amelia var glad över att få träffa ”this very nice lady”. Glädjande nog tycks A trots krämpor vara i god form.

Årsmötet avlöpte väl och vi gläder oss åt att kunna hälsa Ing-Marie Hörn välkommen till styrelsen.
På vår hemsida www.sakhumzifriends.org finner ni som förut information om Amelias vänner, foton, samtliga nyhetsbrev och nu också verksamhetsberättelser.

Varma hälsningar från Amelia och styrelsen/Barbro

Inga kommentarer: